Garanție și returnări

Certificat de Garanție

 

 1.   Termeni legali

 

               Vânzătorul acceptă returnarea produselor achiziționate din magazinele sale de pe teritoriul României, aflate în aceiași stare în care au fost cumpărate. Produsele pot fi returnate (dacă acestea nu sunt personalizate) într-un înterval de 30 zile calendaristice de la data achiziției. Nu se va efectua nici un retur și nici o sumă nu va fi restituită dacă produsul nu este în aceiași stare în care a fost livrat, dacă prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, etc.

 • ția se acordă pentru o perioadă de 24 luni de la data vânzării, pentru toate defectele de fabricație. Drepturile consumatorului sunt conforme cu Legea 449/2003 și O.G. 21/1992, iar garanția nu afectează aceste drepturi. Produsele achiziționate la distanță se pot returna conform O.G. 130/2000. Acestea se pot returna, în ambalajul original și în aceeași stare în care au fost recepționate, în termen de 14 zile lucratoare de la primire, fară penalitați și fară invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind același serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.
                 Firma la care ați făcut și achitat comanda va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 30 de zile de la data denunțării în scris a contractului. Suma înapoiată cât și condițiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri etc. Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale și nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmării automate de primire.
                 În calitate de consumator nu puteți denunța unilateral urmatoarele tipuri de contracte:
  - contract de furnizare produse executate după specificațiile dumneavoastră, sau a unor produse distinct personalizate, precum și a acelora care prin natura lor nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid. Aceste lucruri fiind enunțate în art. 16, OUG 34/2014. “ARTICOLUL 16 Exceptări de la dreptul de retragere [...] c) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; “.
 1. Termeni  de garanție

 

Condiții generale de acordare a garanției:

Upwatch, în calitate de vânzător al produselor, asigură garanția produselor cumpărate de către tine.

Te rugăm să iei la cunoștință dispozițiile prezentului Certificat de Garanție și să păstrezi factura de achiziție, pentru eventuale reclamații.

Te rugăm să consulți semificația pictogramelor, pentru a identifica modalitățile de întreținere/ curățare specifice fiecărui tip de produs. În condiții normale de utilizare, produsele sunt garantate pentru orice defect de fabricare pe o perioadă egală cu durata medie de utilizare:

Pentru acordarea garanției te rugăm să consulți și să respecți instrucțiunile de curățare și întreținere specifice fiecărui produs.

Garanția nu este aplicabilă și UP! nu poate fi făcut răspunzător în niciun fel de defectele care pot apărea din cauza:

 • procesului de curățare/ întreținere care nu respectă instrucțiunile specifice fiecărui produs, indicate conform celor de mai sus;
 • depozitării sau utilizării produselor în condiții de umiditate; excepție fac ceasurile cu inscripția “rezistent la apa” / “water resistant”;
 • decolorării ca urmare a expunerii la soare sau alte surse puternice de căldură;
 • reparării sau modificării făcute de persoane neautorizate;
 • uzurii normale a produsului;
 • utilizării în condiții impropii, incorecte, de către consumator, altele decât cele pentru care produsul a fost proiectat;

 

Garanția legală de conformitate

Upwatch acordă consumatorului o garanție legală de conformitate potrivit prevederilor Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora și cu cele ale Ordonanței de Guvern nr. 21/1992 privind protecția consumatorului.

Upwatch asigură pentru produsele vândute din categoria - ceasuri dama, ceasuri bărbătești, ceasuri copii, o perioadă de garanție legală de conformitate de 24 (douazecisipatru) de luni care începe să curgă de la data livrarii produselor, pentru deficiențe neimputabile consumatorului, cu condiția respectării recomandărilor de utilizare și întreținere.

În cazul neconformității produsului, consumatorul are dreptul de a solicita Upwatch repararea produsului, înlocuirea acestuia sau, după caz, restituirea contravalorii aferente produsului. În cazul unei reclamații, Upwatch poate repara produsul, înlocui cu unul identic sau, dacă acesta nu este disponibil în stoc, cu un alt produs, cu posibilitatea plații sau restituirii unei diferențe de preț.

Dacă Upwatch constată că produsul nu poate fi reparat, va proceda la înlocuirea acestuia. În cazul în care produsul nu este disponibil, iar consumatorul nu dorește înlocuirea produsului defect cu un alt produs, Upwatch va rambursa consumatorului contravaloarea produsului, în termen de maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data primirii reclamației scrise și a produsului în cauza.

Orice masură reparatorie nu poate depași 30 (treizeci) zile calendaristice de la data la care consumatorul a adus la cunoștința Upwatch lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul către Upwatch ori persoanei desemnate de aceasta pe baza unui document de predare preluare.

Deteriorarile produselor, cum ar fi, de exemplu: zgârieturile, petele, rupturile care nu au fost aduse la cunoștința Upwatch în momentul recepționării produsului de către consumator, în vederea acordării garanției, nu sunt acoperite de garanție.

Intervențiile neautorizate asupra produsului, nerespectarea instrucțiunilor de întreținere și curațare, precum și utilizarea acestuia în alte condiții decat cele pentru care a fost conceput conduc la anularea garanției.

Folosirea excesivă, anormală, îngrijirea necorespunzătoare sau lipsa ei, neglijența, utilizarea necorespunzatoare duc la pierderea garanției.

Garanția acordată nu acoperă deficiențele produsului cauzate de acțiuni/inacțiuni precum: activitați sportive, profesionale, casnice; transport; manipulare; depozitare; purtare; păstrare; întreținere; intervenții neautorizate de către cumpărător sau alte persoane neautorizate; încalcarea termenilor și condițiilor prezentului document; expunerea produsului la variații bruște de temperatură și/sau umiditate, la contactul cu medii distructive precum: praf, fum, abur, solventi, adezivi, acizi, săruri, produse cosmetice său produse de curățare cu acțiune distructivă, clor său substanțe care conțin clor - inclusiv conținut în apă curentă sau în apă de piscină -, ploaie acidă, câmpuri electrostatice sau electromagnetice - cum ar fi cele generate de boxele audio, telefoanele mobile, computere,

televizoare, frigidere, etc.; uzura; expunerea prelungită a ceasului la temperaturi din afara intervalului în care acesta poate functiona normal (5°C ÷ 35°C); setarea datei ceasului în intervalul orar 09.00 pm ÷ 03.00 a.m. în care este posibilă deteriorarea mecanismului; menținerea bateriei în stare consumată în interiorul ceasului și nesolicitarea schimbării acesteia atunci când apar primele semne de funcționare anormală.

Prin astfel de acțiuni/inacțiuni asupra produsului se pot produce deficiențe funcționale și/său structurale ale acestuia precum: pori, fisuri, zgârieturi, corodări, decolorări, deformări, ruperi, desprînderi, etc.

Geamurile ceasurilor trebuie ferite de contactul cu: materiale dure, obiecte ascuțite, suprafețe rugoase și șocuri mecanice pentru a preveni zgârieturile și deteriorarea.

Pentru a beneficia de garanția acordată și pentru a se putea bucura de folosînța îndelungată a produsului,

Cumpăratorul trebuie să asigure îndeplinirea termenilor și condițiilor prezentului document.

 

Firma:UPWATCH INTERNATIONAL DISTRIBUTION S.R.L

Sediu Social:Bucureşti Sectorul 3, Strada DRISTORULUI, Nr.114, CAMERA 2, Bloc13C,Scara 1 Etaj 1, AP.1

Coșul tău de cumpărături este gol